05 august 2008

23. 07. 2008 – kolmapäev: kohaliku kooli kekaõpsiga kasekest ja kivikest vaatamas

Noo küll on häda, kui mõni kohalik aktvist on endale pähe võtnud teha programm! Terve hommikupoolik läheb sellele, et külastame piirkonna koolimaja, milles on kunagi õppinud eestlased.
Koolimaja ise on aga päris tore nii seest kui väljast:


Kuid elus püsib kurat teab tänu millele, sest kokku üle kümne inimese seal küll ei õpi - ülaloleval pildil on kooli kolmas, neljas, viies ja seitsmes klass. Mitmel viimasel aastal pole ühtegi lendu, sest pole lihtsalt lapsi, sama teema, mis eesti järjest suletavate külakoolidega.
Selle kooli kekaõps tahab meid kangesti viia erinevaid kasekesi ja kivikesi vaatama. 

Kairi hetk enne pildistama asumist

Kivikesed kunagi eestlaste poolt ehitatud kiviaiast

Ent viimast võib võtta ka kui jalutusretke loodusesse, tõepoolest, pärast seda maitseb järve ääres, kuhu Volodja meid ka täna viib, leib ja pekk väga maitsvalt. Kahju, et pillan oma päikeseprillid kooli peldikuauku, vedas, et selle asemel polnud fotokas ega telefon.

Omapäraseks vaatamisväärsuseks piirkonna batjuška tare-tarekese vahitornidega kiviaiake.
Tagasiteel külastame kiirelt ühte väidetavalt lauluoskajat eesti tädi - meie peaaegu ainus lootus selles linnas, aga kuna aeg on piiratud: autojuht tahab koju, Solames on väsinud ja tahab ka koju ning pragab meid, kas meil piinlik pole vanainimest niimoodi piinata, peame infokogumise pooleli jätma just siis, kui tädi lahtisemaks muutub.

Kommentaare ei ole: